I see PINK everywhere

FOLLOW MY PERSONAL JOURNEY

Ibiza Retreat 2018

In oktober 2018 ben ik bij een retreat geweest op Ibiza. Deze retreat werd georganiseerd door Sander Nieland en Marloes Mulder van The Volcano. Wil je meer informatie over de retreats die ze organiseren? Kijk voor informatie en recensies op hun website www.thevolcano.nl

Nog even en het is zover! Dan vertrek ik naar Ibiza voor een weekje hard werken en inspiratie. Ik ga naar Sander en Marloes van The Volcano. Deze zomer heb ik bij Sander een online programma gevolgd: The Change Challenge. Hier kwam deelnemen aan een retreat voorbij. Na even twijfelen besloot ik mee te gaan naar Ibiza. Tijdens de retreat komen er een aantal vaste opdrachten voorbij. Daarnaast heb ik voor mezelf een aantal doelstellingen waar ik graag aan wil werken.

Dag 1

In alle vroegte vertrek ik met de auto naar Winterswijk. Daar stap ik in bij één van de andere deelnemers. Om 8.00 uur vertrekken we naar de luchthaven in Eindhoven. Na een vlucht van ruim twee uur zijn we op Ibiza. Gelukkig hebben we de regen in Nederland gelaten. Het zonnetje straalt en daar worden we blij van. Sander haalt ons op bij de luchthaven van Ibiza en na een half uurtje rijden komen we aan bij ons huis. We verblijven in een prachtige authentieke villa met zwembad. Het uitzicht vanaf de heuvel is werkelijk schitterend. Op het terrein zijn allerlei heerlijke plekjes waar je kunt zitten en werken onder de fruitbomen. Ik voel al enorm veel inspiratie en tevredenheid. Dit ga ik zeker wel een weekje volhouden.

Dag 2

Net zoals thuis sta ik elke ochtend om 6.00 uur op. Ik begin met mijn vertrouwde ochtendroutine. Om 9.00 uur beginnen we met yoga. Een Engelse yogadocente komt bij de villa naast het zwembad een uur yogales geven. Heerlijk in het zonnetje werken we aan onze souplesse. Daarna gaan we heerlijk ontbijten in de zon. Marloes werkt als orthomoleculair diëtist en verzorgt de hele week de voeding. Na het ontbijt gaan we aan de slag met de eerste opdracht van deze week. Er is rondom de villa voldoende ruimte om in alle rust te werken en de opdrachten te doen. Ondertussen verzorgt Marloes alweer de lunch. Uiteraard vers bereid en met alleen maar gezonde ingrediënten. Omdat het prachtig weer is, gaan we in de middag zwemmen bij Punta Galera. Het water is kraakhelder en de temperatuur nog aangenaam. Een prima plek om de vrije middag door te brengen. Na het avondeten gaan we mediteren. In de villa is een mooie ruimte met uitzicht over de heuvels. Deze ruimte gebruiken we graag voor de meditaties. ‘s Avonds ontstaan de mooiste gesprekken over de onderwerpen die voorbij komen tijdens de opdrachten.

Dag 3

Deze dag beginnen we met een meditatie. Daarna ontbijten we bij het zwembad waarna we vertrekken naar Casita Verde, een zelfvoorzienende woonboerderij in de heuvels van Ibiza. De Britse oprichter Chris heeft zo’n dertig jaar geleden een groot stuk land gekocht waar hij gestart is met het verbouwen van Aloë Vera planten. Samen met zo’n tien vrijwilligers verbouwt hij zijn eigen groente, zuivert hij regenwater tot drinkwater, wekt hij zijn eigen energie op en bouwt hij met gerecyclede materialen hutten en bijgebouwen. Iedere zondag is Casita Verde geopend voor bezoekers. Er wordt voorlichting gegeven over de Aloë Vera planten, duurzaam bouwen en het upcyclen van materialen. De keuken is dan geopend voor de bezoekers en serveert biologische en veganistische gerechten. Erg fascinerend om eens te bezoeken.

Dag 4

Vandaag lijkt het weer iets minder mooi te zijn en de yoga wordt verplaatst naar de huiskamer. Gelukkig ruimte genoeg in de riante villa. Na de yoga gaan we lekker gezamenlijk ontbijten. De volgende trainingsopdracht staat op het programma. Ik ga lekker met mijn eigen doelstellingen aan de slag. Gisteravond ben ik verleid om mijn nieuwe training te lanceren via social media. De afspraak die ik met mijn groepsgenoten heb gemaakt is dat ik een post met een videoboodschap ga maken. Zo geschiedde en ik post het ook direct op Facebook en Instagram. Een nieuwe ondernemer is geboren.

Na de lunch gaan we zitten voor de voedingsworkshop van Marloes. Ik luister aandachtig, want de afgelopen dagen heb ik al ontzettend veel gezonde en heerlijke maaltijden te eten gekregen. Gretig noteer ik alle tips die ik thuis graag wil uitproberen.

‘s Avonds gaan we naar Ibiza stad om te eten bij een tapas restaurant. Het wordt een supergezellige avond met hapjes en wijn en kruidenlikeur.

Dag 5

De ochtend begint gewoon weer vroeg, ondanks de gezellige avond. We beginnen iedere dag met een meditatie. Daarna een heerlijk ontbijt. Het weer ziet er guur uit, maar het blijft vooralsnog droog. Vandaag staat de wandeling bij Es Vedra en Atlantis op het programma. In de loop van de ochtend gaan we op pad. Nog steeds blijft het droog en we gokken het erop. Langzamerhand begint de zon steeds meer te schijnen. Het uitzicht langs de kust is werkelijk adembenemend. De zee is best ruig en dat geeft een mooi plaatje. Terwijl we naar Atlantis lopen, verdwijnt de bewolking. Beneden kunnen we heerlijk luisteren naar de golven en genieten van een fijne lunch. Na de lunch krijgt iedereen uitleg over de volgende opdracht. Het is de bedoeling dat er actie komt. Actie in de taxi. Ik word uitgedaagd om een afspraak te maken bij de Kamer van Koophandel voor mijn definitieve inschrijving. ‘s Avonds is ook dat geregeld.

In de middag steken we de kachel aan. en we sluiten de avond af met een fijne meditatie.

Dag 6

Vandaag alweer de laatste volledige dag op Ibiza. Vroeg op om lekker wat oefeningen te doen. Het waait heel hard en het is koud. De wind blaast zo hard dat ik me afvraag of er wel gevlogen wordt. Hopelijk is het morgen beter. We beginnen de ochtend met een meditatie. Alweer de laatste yogales van deze week. De yogales doen we weer in de woonkamer. Weer een fijne confrontatie met mijn stijve ledematen. Maar de yogadocente is heel erg leuk en geduldig.

Ook de laatste trainingsopdracht wordt vandaag behandeld. Iedere trainingsopdracht wordt gevolgd door mooie en persoonlijke gesprekken. Na de lunch gaat iedereen z’n eigen gang. Ik ga aan de slag met het maken van flyers, visitekaartjes, dagprogramma’s, verslagen en andere dingetjes. Uiteraard krijgen we weer een heerlijk gevarieerd avondmaal van Marloes.

Dag 7

Weer op tijd uit de veren. En na het ontbijt gaan we richting de luchthaven om weer naar Nederland te gaan. Het weer is een stuk rustiger dan gisteren en de bewolking is ook grotendeels verdwenen. Het inchecken en de vlucht loopt prima. Het is ook echt maar een klein stukje vliegen. Voor het middaguur zijn we alweer in Nederland. En ‘s middags kan ik in alle rust boodschappen doen voor ik mijn kinderen ophaal bij de BSO.

Voor mij was de week in Ibiza zeer geslaagd. Rust, prachtig eiland, mooie plekken gezien, nieuwe mensen ontmoet en geweldig gegeten.